Настављајући сарадњу са звездарским основним и средњим школама, у среду 29. новембра гости Општине су били ученици треће године Седме београдске гимназије предвођени Тијаном Томић професорком грађанског васпитања. Посета је реализована у Скупштинској сали као час грађанског васпитања, информисањем о надлежностима општинске управе и на који начин Општина Звездара настоји да, као добар пример сервиса, помогне својим суграђанима да своје свакодневне проблеме решавају ефикасније и квалитетније.
Госте је поздравио Лазо Шеган, члан Већа задужен за образовање, речима да треба да буду отворени за обраћање Општини Звездара. Небојша Перић, начелник Одељења за комуналне делатности, заштиту животне средине и координацију инвестиционих пројеката и Радмила Урошевић, шеф Одсека за социјалну заштиту Одељења за друштвене делатности, објаснили су гимназијалцима функционисање општинских служби и одељења.
Посебно је било речи о значају грађанских иницијатива, активацији грађана и значају сарадње грађана у мапирању приоритетних проблема у свакодневном животу Звездараца као и проналажењу општималних решења.
Одлазећи из Скупштинске сале млади Звездарци су рекли да им је значила посета јер су сазнали више о раду управе. Већини је ово био први долазак у зграду Градске општине Звездара.