Помоћник градоначелника Београда Александар Марковић и председник општине Звездара Милош Игњатовић посетили су данас реконструисано дечје игралиште у Раљској улици у Учитељском насељу.

– Игралиште је реконструисано на иницијативу грађана Учитељског насеља чиме је још једном потврђена добра сарадња Општине и Града са циљем побољшања услова живота грађана. Интерес грађана нам је на првом месту, зато бринемо о нашој деци, да имају леп ,уређен, али пре свега безбедан простор за игру – рекао је Александар Марковић и додао да ће Град Београд и убудуће реализовати овакве иницијативе.

Према његовим речима извођач радова, чија је вредност 12,5 милиона динара, је ЈКП „Зеленило Београд”, а поред игралишта урађен је и кошаркашки терен, као и стазе поред зграда. Терен за кошарку је асфалтиран и добио је нове кошеве, а око терена су постављени потпорни зидови и изграђен је зидић на коме су постављене клупе,

– У оквиру ограђеног дечјег игралишта постављени су нови реквизити за игру деце, гумена подлога, као и клупе за одмор. Поред тога, асфалтиране су и све стазе око игралишта и изграђена степеништа између стаза – истакао је Марковић.

Он је подсетио да је игралиште у Раљској друго уређено игралиште у Учитељском насељу, јер је пре два месеца реконструисано и игралиште у Улици Јелене Миоч.

Догађају су присустовали и председник Скупштине Градске општине Звездара Александар Ерор,  чланови Већа ГО Звездара Владан Јеремић, Александар Ђуричић, Милош Стојилковић и Душан Игњатовић, као и заменик секретара Скупштине ГО Звездара Љиљана Филиповић.