Установа културе „Вук Караџић” ће, након тродневне обуставе програма због ванредне ситуације изазване поплавама, од понедељка,19. маја, наставити са реализацијом програмa.

У договору са Штабом за ванредне ситуације ГО Звездара, у „Вуку” је покренута акција „Кутија за донације угроженима од поплаве“. Кутија ће бити постављена на билетарници УК „Вук Караџић”, тако да ће посетиоци при куповини улазнице за представу, моћи да убаце у кутију и новчани прилог.

Прикупљени новац ће бити уплаћен на рачун Владе Републике Србије за помоћ угроженима 840-3546721-89, сврха уплате: отклањање последица ванредних околности – поплаве. Сваки динар је добро дошао.

Поред овога, Установа културе је спремна да игра бесплатно представе у прихватном центру „Шумице” у коме су смештени становници из угрожених подручја, а укључује се и у општинску акцију прикупљања помоћи угроженима од поплава.

Грађани Звездаре, који желе да помогну становништву угроженом поплавама, сву помоћ у роби, средствима за хигијену, флашираној води и конзервисаној храни могу донети у Општину Звездара, Булевар краља Александра 77.

Током јуна, сав приход од играња студентских представа за које ће улазнице бити продаване по симболичној цени, биће уплаћен за помоћ угроженима.

Установа културе „Вук Караџић” настоји да на овај начин, жели да да свој допринос и пружи помоћ поплавом угроженом становништву.