Удружење особа са инвалидитетом Београд  у четвртак 22.11 са почетком у 17.30 сати у „Пан” театру, Булевар краља Александра 298, организује културно уметнички догађај ,,Укључите моје мисли  у наше мелодије`.

Покровитељ догађаја је Градска општина Звездара, а манифестацију ће отворити Милош Игњатовић, председник ГО Звездара.

Тема уметничке вечери је сценски приказ поезије у комбинацији с музичким нумерама стварајући јединствену књижевно – музичку манифестацију са слоганом ,Тамо где моје мисли плове- пријатељи певају моје снове”.

Садржај чине поетска дела која су написале особе с инвалидитетом и које ће саме рецитовати своја дела. Њих ће допуњавати музичке нумере   где су  њихова   дела  претворена у  музику, обогаћујући укупан сценски наступ. Музичке нумере изводе особе с инвалидитетом, уз учешће и особа без инвалидитета.

Циљ пројекта је да се особе с инвалидитетом прикажу у најбољем светлу својих креативних потенцијала, и да тако искажу способност да се носе са својим основним животним проблемом. Тако ће дати пример другима да могу успети у уметничком наступу, а себи помоћи у даљој промоцији као уметника.

Уметничка извођења ће бити посебно прилагођена и пажљиво постављена тако да задовољи све потребе особа с инвалидитетом, а посебно оне естетске. После наступа уметника, одржаће се пријем за спонзоре и госте.

На манифестацији учествују: Славко  Чупић, Љуба  Манасијевић, Милка Јованчевић  Шолаја, Емилија Матић, Биљана Крстић, Бојана Димитријевић, Оливере Милојевић, Андријана   Филиповић, Немања Митић, Никола Радојловић и Дуња Михаљевић.

УОСИ Београд је позвао спонзоре да подрже овај непрофитни пројекат и уметничко вече, али ће обезбедити и улазнице за уметничко вече за ad hoc донаторе. Тако ће све особе и предузећа  куповином улазнице моћи да дају симболичне донације и помогну стварање мреже будућих учесника и донатора.

УОСИ Београд помaжe особама с инвалидитетом да остваре своје животне циљеве уз подршку других чланова друштва.

Више информација о Удружењу на: www.uosi-beograd.org.rs