Урбани баштовани су одржали четврто по реду предавање за звездарске основце и средњошколце. У библиотеци Грађевинско техничке школе „Бранко Жежељ“ ученици школе домаћина и Грађевинске школе су имали прегршт заједничких тема са архитектама који су их уводили у тајне урбаног баштованства.

Доцент Аритектонског факултета Милош Комленић и архитекта Славица Раковић су указали на значај грађевинске струке у осмишљавању и дизајнирању простора који треба да омогући враћање природи и еколошку одрживост. Стандарди у изградњи се крећу путевима еколошке одрживости која, између осталог, подразумева зелене кровове и терасе. Зелене површине омогућавају дуже задржавање топлоте зими, лети расхлађују објекат, побољшавају изолацију од буке, омогућавају нова природна станишта за флору и фауну, повећавају концентрацију кисеоника и апсорбују негативна зрачења. Покрети урбаних баштована се развијају у целом свету. У Београду је основана прва баштенска заједница – „Башталиште“. Катарина Миленковић, координаторка „Башталишта“  је упознала младе са идејом производње органске хране у урбаним условима.

Поред грађевинаца, у протекле две недеље, и млади Шесте и Седме београдске гимназије, Фармацеутско физиотерапеутске школе, ОШ „Јелена Ћетковић“ су, такође, имали прилике да се друже са урбаним баштованима и сазнају како од идеје до реализације није потребно много. Семе, које су на предавањима добили на поклон од удружења, старе гајбице, пластичне флаше, саксије, кутије од јаја су довољне за почетак и оплемењивање тераса и простора испед зграде.

Организатор наведених активности је удружење “Архитекте за заштиту струке”, а покровитељ Градскa општина Звездара.