Једна од омиљених радионица суграђана свих генерација „Урбани баштовани“  Волонтерског сервиса Звездаре биће реализована у четвртак 17. септембра од 11,00 до 12,30 часова у просторијама Сервиса, Булевар краља Александра 395.

И овог пута тема  радионице је креирање и израда мини башта у урбаним условима, а оне могу веома лако и са најразличитијим решењима да се направе у саксијама, сећијама, теглама, чинијама, дрвеним кутијама, разним предметима од стакла… Мини баште не траже много труда и новца а пружају много лепоте и задовољства  њиховим ауторима, могу да буду и леп поклон.

Радиионичарке – Зорица, Јелена и  Антонина, биће на располагању заинтересованим полазницима у преношењу вештине и знања у изради мини ботаничких башта, идеја и могућности које сви ми имамо у  својим домовима.

Уколико имате омиљену саксију, стаклену куглу или неки други предмет који може да буде леп амбијент за биљни аранжман и декорацију, пријављени полазници могу да донесу на радионицу.

Радионица је бесплатна, намењена суграђаниима са Звездаре и других општина а неопходан материјал је обезбедила Градска општина Звездара.

Због ограниченог броја полазника (највише десет), заинтересовани се могу пријавити у уторак и среду од 9,00 до 11,00 часова на број телефона Волонтерског сервиса 286 44 26. Радионица се реализује уз поштовање епидемиолошких мера и обавезно ношење заштитиних маски.

Циљ ове, као и осталих креативних радионица Волонтерског сервиса, је да наши суграђани у условима излолације, неизвесности, страха и провођења велике количине времена у својим домовима, пронађу нове, кративне и корисне начине за своје активности и провођење слободног времена, социјализацију и лично оснаживање. Овог пута, полазници креиране „баште“ праве са хуманицим циљем будући да ће све бити изложене на Хуманитарном базару на платоу испред Општине Звездара у понедељак 21.септембра од 11,00 до 13,00 часова у оквиру обележавања Светског дана борбе против деменције и помоћи овим породицама са Звездаре које се налазе на активној евиденцији Волонтерског сервиса Звездаре.