Представници компаније „Лукоил Србија” а.д. и ГО Звездара уручили су у четвртак, 1. новембра Болници за гинекологију и акушерство Клиничко-болничког центра „Звездара” донацију која ће бити употребљена за куповину опреме, чиме ће бити олакшан рад породилишта. Догађају су у име ГО Звездара присуствовали председник ГО Звездара Милош Игњатовић и секретар Скупштине ГО Звездара Славко Бабић.

Професор доктор Петар Сворцан, в.д. директора КБЦ Звездара, је у присуству начелнице болнице за гинекологију и акушерство Весне Стојановић и чланова колектива болнице захвалницу поводом донације уручио Ани Јанковић, директорки за персонал компаније „Лукоил Србија” а.д.

Професор доктор Петар Сворцан се, овом приликом, захвалио компанији „Лукоил Србија” на друштвено одговорном понашању и донацији која ће бити од значајне користи за ову установу: „Средства су усмерена у набавку ЦТГ апарата који истовремено прате срчани рад беба док су у мајчином стомаку и истовремено контракције материце. Треба нам још оваквих друштвено одговорних субјеката. С општином Звездара имамо нераскидиву сарадњу иако смо установа која функционише на републичком нивоу. До сада смо много тога учинили на реновирању зграде и побољшању услова за наше пацијенте. КБЦ Звездара је први по величини београдски клинички центар а други у Србији. У Болници за гинекологију годишње на свет дође до 2.500 беба, али имамо капацитете и волели бисмо да се овај број повећа“.

Председник Градске општине Звездара Милош Игњатовић је рекао да Општина Звездара блиско сарађује са КБЦ Звездара „и сваке године издвајамо средства за помоћ овој установи која је на нашој општини, на пример за одељења геријатрије и неурологије. Поздрављамо подршку стратегији Владе Републике Србије која се тиче стварања услова за повећање наталитета у нашој земљи“, истакао је  Милош Игњатовић.

Изразивши задовољство што је у прилици да у име компаније уручи донацију, Анa Јанковић, директорка за персонал у „Лукоил Србија” је истакла да, тренутак рођења детета доноси толико среће са једне стране, али истовремено и огромне одговорности и преданог рада стручњака који учествују у самом процесу. „Хвала стручним лицима која брину о нашој будућности и надам се да смо барем мало допринели побољшању услова и услуге коју ова реномирана установа одговорно и пожртвовано пружа“.

-„Болница за гинекологију и акушерство је задужбина Николе Спасића тако да овим дивним гестом компаније „Лукоил Србија” настављамо традицију донаторства. Поред породилишта имамо операционе сале у којима радимо све врсте операционих захвата. У нашој установи је највеће на Балкану Геронтолошко одељење, тако да се у истој згради сусрећу почетак и крај људског живота, напоменула је Начелница Болнице за гинекологију и акушерство Весна Стојановић и повела госте у обилазак породилишта.