Председник ГО Звездара Милош Игњатовић, уручио је данас 31. марта 2017., новчану помоћ Задужбине „Др Јелисавета и Др Иван Шеговић“ деци и младима са Звездаре без родитељског старања и њиховим старатељима. Уручењу награда присуствовали су Мирослав Мариновић, члан Већа ГО Звездара и Илија Томић, заменик управитеља Задужбине.

ГО Звездара је, пету годину заредом, реализовала процедуру конкурса којим се из фонда Задужбине „Др Јелисавета и Др Иван Шеговић“ додељује новчана помоћ деци и младима без родитељског старања са пребивалиштем на подручју општине Звездара.

Помоћ је за ову годину примило 19 деце и младих са Звездаре и то у појединачним износима од по 14.000,00 динара за свако дете, што укупно износи 266.000,00 динара. ГО Звездара на овај начин поштује вољу задужбинара др Ивана Шеговића и његове супруге Јелисавете да се из фонда Задужбине помажу деца без родитељског старања са територије Градске општине Звездара.

У складу са Законом о заштити података о личности („Сл.гласник РС“, бр. 97/2008, 104/2009 – др.закон, 68/2012 – Одлука УС и 107/2012) резултати конкурса у целости биће објављени на огласним таблама ГО Звездара и Градског центра за социјални рад у Београду – Одељење Звездара, а на сајту ГО Звездара информација о реализованом конкурсу без личних података деце и младих којима је финансијска помоћ из фонда Задужбине Шеговић уручена.