Савез за организовање школских спортских такмичења је, у сарадњи са Градском општином Звездара, у згради Општине, организовао доделу пехара и плакета школама које су оствариле најбоље спортске резултате на општинском такмичењу и спортским педагозима који су се нарочито истакли у педагошком раду са децом.

У име Градске општине Звездара присутне ученике, њихове наставнике и директоре школа, као и представнике Спортског савеза Звездара и Савеза за организовање школских спортских такмичења – Мирослава Живановића, секретара и Драгану Контић, координатора за школски спорт  је поздравио Милош Игњатовић, председник Градске општине Звездара. Догађају су присуствовали и Предраг Веиновић, заменик председника ГО Звездара и Мирослав Мариновић, члан Већа ГО Звездара.

Председник Градске општине Звездара Милош Игњатовић је поздравио присутне и честитао ученицима, њиховим професорима, родитељима и директорима школа на постигнутим резултатима, а представницима Савеза  је захвалио на ангажовању око реализације великог броја такмичења за ученике основних и средњих школа на Звездари. Он је рекао да му причињава задовољство да најбољима уручи награде које говоре о томе да Општин и Спортски савез Звездара вреднује њихов рад, залагање и резултате, истакавши да је Градска општина Звездара средствима из буџета омогућила реализацију великог броја пројеката намењених ученицима звездарских школа и младима, а да ће то чинити и убудуће.

У име Савеза за организовање школских спортских такмичења  присутне је поздравила Драгана Контић која је честитала награђенима на постигнутим резултатима и рекла су у Спортски савез Звездара у школској 2017/18. организована школска спортска такмичења на општинском нивоу за ученике и ученице основних и средњих школа са Звездаре, у складу са Календаром школских спортских такмичења града Београда и Србије у одбојци, кошарци, рукомету, малом фудбалу и атлетици. Важно је нагласити да се у сваком од спортова такмичења посебно организују за девојчице петог и шестог разреда,  седмог и осмог, за дечаке петог и шестог, односно седмог и осмог разреда, као и за девојчице и дечаке, посебно, од првог до четвртог разреда средње школе. За најмлађе ђаке, од првог до четвртог разреда, организују се олимпијске игре. Поред ових активности, одржана су такмичења у шаху и џудоу.

У овим такмичењима је учествовало 9 средњих и 12 основних школа, са 256 екипа са 2 394 учесника, плус  80 ученика у џудоу и 42 у шаху што је 2 516 учесника. Одиграно је 176 утакмица плус сусрети на Малим олимпијским играма, џудоу и шаху. Своје екипе је водило преко 40 професора из звездарских школа. Прваци наше општине, 38 екипа је представљало нашу општину на градском такмичењу, а у појединачним спортовима је овај број био далеко већи.

Пехаре и плакете најбољим школама и професорима заслужним за овако добро организовано такмичење уручили су Милош Игњатовић и Предраг Веиновић..

Пехарима су награђене 3 најуспешније основне школе са Звездаре:

 1. ОШ „Вељко Дугошевић“
 2. ОШ „Деспот Стефан Лазаревић“
 3. ОШ „Павле Савић“,

као и 3 најуспешније звездарске средње школе:

 1. Фармацеутско физиотерапеутска школа
 2. Шеста гимназија
 3. Медицинска школа

За учешће у „Малој олимпијади“  пехаре су добиле школе:

 1. ОШ „Ћирило и Методије“
 2. ОШ „1300 каплара“
 3. ОШ „Иван Горан Ковачић“
 4. ОШ „Стеван Синђелић“
 5. ОШ „Марија Бурсаћ“
 6. ОШ „Јелена Ћетковић“

За дугогодишњи успешан рад и помоћ у одржавању такмичења плакетама су награђени педагози физичке културе:

 1. Драгана Салопек – ОШ „Павле Савић“
 2. Љубинка Павлов – ОШ „Деспот Стефан Лазаревић“
 3. Александар Радовић – Геодетска техничка школа
 4. Сретен Галић – ОШ „Ћирило и Методије”

За допринос у организацији такмичења и изузетну сарадњу, плакетом је награђен и  Горан Ивковић, представник Спортског савеза Београд, одговоран за организацију школских такмичења на градском нивоу.

Након уручења награда присутне је поздравио и Предраг Веиновић, заменик председника ГО Звездара који се обратио присутним ученицима и рекао да је за Општину Звездара, звездарске школе, њихове наставнике и родитеље важно што толико велики број звездарских ученика учествује у овим спортским такмичењима, али да је то важно и за ученике који у њима учествују, као и за оне који ће тек учествовати, јер спорт даје много, а највише појединцима који се њиме баве, који имају прилику да кроз спорт и такмичења себи обезбеде добро здравље, али и да упознају нове пријатеље, да путују, да стекну нова искуства…

Градска општина Звездара је наведени програм такмичења подржала са 900.000,00 динара, а најбоље резултате младих спортиста на републичком нивоу додатно наградила у оквиру доделе награда ученицима основних и средњих школа који су постигли најбоље резултате на републичким такмичењима.