Комплетна реконструкција највећег миријевског парка у улици Миријевски венац увелико траје. На око 7,5 хиљада квадратних метара, асфалтним застором за пешачке стазе и мање платое биће пресвучено 1.038м2, заштитна гумирана подлога испод дечијих реквизита покриће 557м2 и на око 136м2 биће постављен гранулисани шљунак испод фитнес реквизита и простора за чесму.

Процењена вредност ове инвестиције, коју реализује ЈКП “Зеленило – Београд“, износи 22,34 милиона динара, а средства су обезбеђена од Градског секретаријата за комуналне и стамбене послове и Градске општине Звездара. Радове су обишли чланови Већа ГО Звездара Владан Јеремић и Милош Стојилковић, који су изразили задовољство динамиком радова, као и чињеницом да је ово још једна у низу активности, која заједно са улагањима у комуналну и саобраћајну инфраструктуру, има за циљ повећање квалитета живота на Звездари.

„Значај овог парка који се налази између основне школе, поште и месне заједнице је вишеструк, пре свега јер желимо да уз очување зеленила обогатимо парк вишенаменским садржајима, како би овај простор користили и најмлађи и најстарији суграђани, школарци и рекреативци. Изворни облик парка се задржава, тако да се не нарушава његова аутентичност, а планира се уређење шеталишта, постављање љуљашки, клацкалица, пењалица и других дечијих реквизита, док ће за старије суграђане бити постављене две гарнитуре шах столова са клупама. Ово је тек прва акција улепшавање средине у којој живимо. Планирано је постављање чесме са пијаћом водом у парку, реконструкција старих реквизита и постављање нових клупа“ – изјавио је Владан Јеремић, члан Већа задужен за развој и инфраструктуру.

Инвестирање у инфраструктуру, безбедност саобраћаја, реконструкција и изградња школа, вртића и паркова, представља приоритет од највишег значаја за ГО Звездара. Поред изградње канализационе мреже и асфалтирање путева, шеталишта и тротоара у више насеља на Звездари, започела је и реконструкција, замена столарије и уређење дворишта у три основне школе „Марија Бурсаћ“, „Ћирило и Методије“ и „1300 каплара“ и комплетна реконструкција вртића „Лане“. Сви ови пројекти резултат су иницијатива грађана и сарадње ГО Звездара са градским институцијама и службама, а све у функцији остваривања безбедније, здравије и лепше животне средине.