Реализација „Зимских кампова“ у оквиру ЈП СЦ „Олимп – Звездара“ завршена је у недељу 11.2.2018.године. Захваљујући Секретаријату за спорт и омладину града Београда, Градској општини Звездара и свим запосленима у СЦ „Олимп” и ове године у току зимског распуста успешно је реализован пројекат бесплатне рекреације за све школарце града Београда.

Зимски кампови на „Олимпу” се организују већ пет година за редом а београдски школарци су и ове године показали велико интересовање за учешће у њима. Преко 200 деце школског узраста су у периоду од 1. до 11. фебруара 2018. учествовала у различитим спортским активностима: од групних спортова (кошарка, одбојка), преко аеробика и плеса, до учења основних захвата у борилачким спортовима. Такође, за учеснике у камповима организован је и обилазак Астрономске опсерваторије на Звездари, као и клизање на отвореном клизалишту на Олимпу.

Сви програми у оквиру зимских кампова су били бесплатни, а за кориснике је обезбеђена и ужина током трајања програма.

Зимски распуст је завршен, али захваљујући Секретаријату за спорт и омладину Града Београда и Градској општини Звездара до краја фебруара клизање ће радним данима, у периоду од 10 до 16 часова, бити бесплатно за све ђаке уз ђачку књижицу.

Позивамо све школарце да наставе бављење спортом и рекреацијом и да одаберу неки од програма или школа спорта који се одржавају у оквиру СЦ „Олимп – Звездара“ а све у циљу здравог и правилног сазревања.

Спортски центар „Олимп – Звездара“ налази се на једној од највиших тачака Београда, у непосредној близини звездарске шуме, у окружењу зеленила и чистог ваздуха. Простире се на површини од око 50.000 м², која се састоји од отворених и затворених спортских терена, комплекса базена, амфитеатра, управне зграде са пратећим објектима, зелених и других површина. Спортски центар  је већ деценијама препознат као оаза спорта и рекреације а из године у годину ради се на обогаћивању садржаја за све узрасне категорије корисника и на подизању квалитета пружених услуга. Мисија ЈП СЦ „Олимп – Звездара“ је максимално коришћење ресурса у сврху задовољења потреба грађана по питању рекреације и здравог стила живота.