На овогодишњим фото радионицама у оквиру циклуса „Београд и Звездара у мом оку” који организује удружење Пријатељи деце Звездраре учествовало је двадесет троје деце и младих узраста од 13 до 19 година.

По одговорима које су дали на завршном упитнику за евалуацију програма, али и по позитивној атмосфери током свих пет дана, може се закључити да су учесници веома задовољни целокупним програмом. Много тога новог су научили, упознали нове другаре са којима ће остати у контакту и наставити дружење, заједно обишли занимљиве делове Београда и Звездаре..

Младима се нарочито допало што су са водитељком радионица Јованом Јаребицом ишли на Калемегдан и Аду Циганлију, фотографисали Булевар краља Александра са крова Градске општине Звездара, „хватали тренутке са пијаца, улица и тргова”.. Посебно су истакли  заједничко коментарисање фотографија направљених претходног дана и то што су и сами приметили сопствени напредак за само 5 дана.

Заједничко мишљење свих учесника је да Београд и Звездару сада гледају и доживљавају на потпуно другачији начин, али да је програм трајао кратко и да им је време просто пролетело.

Ове године реализацију пројекта „Београд и Звездара у мом оку” подржали су Градска општина Звездара, Секретаријат за културу и Секретаријат за спорт и омладину.

Пројектом је предвиђено да се средином августа распише фото-конкурс на исту тему на коме ће право учешћа имати деца и млади узраста од 13 до 19 година из целог града.

Током јесени биће организована изложба најуспелијих фотографија, а 12 најбољих биће објављено на Календару за 2020. годину.