Јубиларна 30-та акција давања крви у трансфузиомобилу на тргу испред Општине успешно је реализована данас, 09.06.2016. Велики број грађана се као и увек одазвао јер су већ навикли на ову локацију, а преко медија и општинског сајта су на време обавештени о акцији.

Акцију су подржали и нови општински функционери:председник Општине, Милош Игњатовић и председник Скупштине Александар Ерор, чланови Већа: Бранислав Пауновић, Владан Јеремић, Мирослав Мариновић, Душан Игњатовић, Новко Стељић, као и запослени у општинској Управи.

Ово је лепа порука коју шаљу Инситут за трансфузију крви Србије и Градска општина Звездара, које по већ устаљеној пракси у сарадњи и уз подршку и помоћ Цррвеног крста Звездаре успешно реализују акцију.
 
 

 
Први пут је трансфузиомобил био постављен на том месту 2013. године, а пре тога организоване акције одржавале су се у просторијама Општине.

Како каже Немања Џодић, стручни сарадник Завода за трансфузију крви, резултат ове дугогодишње сарадње је прко 1000 јединица крви на овој локацији, што је веома значајно за све суграђане којима у одсудним тренуцима ова драгоцена течност спасава живот.

„На Звездари се често, осим на овом лепом тргу организују акције: у Миријеву, на Цветковој пијаци, у Дому здравља, на СЦ „Олимп“, а по потреби организоваћемо и на другим локацијама“ – поручио је Немања Џодић, уз поздрав и захвалност Општини, Црвеном крсту, али и свим појединцима који учествују у акцији.