У оквиру манифестације „Дани сениора/ки на Звездари“ 25.септембра 2012. у фоајеу УК „Вук Караџић“ одржано је вируелно путовање у Горњи Јадровац, манастир Св. Роман и Ђунис код Алексинца, који је мало познат као Верона Истока будући да је реч о историјском месту где је погинуо Вронски или пуковник Рајевски, велика и трагична љубав Ане Карењине.

На бесплатно путовање водила нас је волонтерка Славица Берић, новинарка дневног листа „Политика“, ауторка бројних путописа и репортажа у Политикином Магазину и волонтерка Волонтерског сервиса Звездаре.

Поред грађана Звездаре, са Славицом Берић путовали су корисници и волонтери ВСЗ, као и корисници социјалних услуга које се финасирају из претприступних фондова ЕУ.

Реч је о пројектима које реализује ГО Звездара у партнерству са АПИ Србије и Српским демократским форумом, а то су услуге које су фокусиране на особе са инвалидитетом и њихове породице, као и интерно расељена лица, а као пружаоци услуга: Помоћ у кући – подршка социјалном укључивању ОСИ, Центар за подршку породици Звездара и Становање уз подршку.

Кафе клуб „КУЛТ“, као добар домаћин је посетиоцима обезбедио и бесплатно послужење, сок и кафу на крају дружења.

А у Књизи утисака је између осталог остало записано:
Изузетна је идеја ово Виртуелно путовање.Сазнамо о местима где можда никад не бисмо отишли. Све похвале организатору, општини. (Милица, 72 године)
Први пут сам овде и опет ћу доћи. (Смиља, 67 година)
Било је лепо, као и прошло путовање. Вредело је доћи. (Милка, 56 година)

„Дани сениора/ки на Звездари“ тако улазе у трећи дан, среда 26.09.12. у 18 сати у Библиотеци „Бранко Миљковић“, Булевар краља Александра 298 хумористички програм – радионица читаоница „Док чекамо унуке“, програм међугенерацијске сарадње где деца читају старијима.

Позивамо старије суграђане да се придруже и уживају у програму.