Председник Градске општине Звездара Милош Игњатовић је у суботу, 11.3. са чланом Већа ГО Звездара, Александром Луковићем, начелницом Управе ГО Звездара Татјаном Карановић Лечић и инспекторима ГО Звездара обишао деоницу дистрибутивног гасовода Коњарник-Дорћол у Миријеву угрожену бесправно подигнутим бетонским зидом. У сарадњи са ЈП „Србијагас” домаћинствима која су неколико дана била без грејања је пуштен гас, уклоњен је бесправно подигнут потпорни зид и санирано је клизиште.

Из ЈП „СРБИЈАГАС“ су обавестили потрошаче да је у деловима Града Београда, и то Миријеву, Карабурми и Старој Карабурми, након уклањања бесправно подигнутог бетонског зида, подигнутог од стране трећег лица, против којег су поднете одговорајуће пријаве надлежним органима, екипа Србијагаса, уз максимално ангажовање и у најкраћем могућем року извршила детаљан преглед критичне деонице дистрибутивног гасовода Коњарник-Дорћол и установила да су задовољени минимални безбедносни и технички критеријуми да се гас привремено пусти у мрежу на рок од 30 дана, у којем ће бити извршено додатно испитивање и утврђене будуће мере генералне санације овог гасовода.

На тај начин, изнађено је привремено решење, орочено на 30 дана, до када ће бити извршена додатна анализа и спроведен појачан и интензиван надзор над овим гасоводом.