Много креативних и хуманих суграђана је подржало и посетило Хуманитарни базар који је одржан у уторак 16.априла од 12 до 18 сати у Волонтерском сервису Звездаре.

Настављајући традицију предпразничног даривања и промовисања хуманости и солидарности са нашим суграђанима којима је потребна помоћ и подршка, Волонтерски сервис Звездаре је, уз помоћ социјалних партнера и сарадника (ХХУ „Хлеб живота“, МНРО Звездаре, ученици 2/1 одељења ОШ: „Влада Аксентијевић“, Јелена Митровић, академска сликарка и волонтерка Сервиса и Антонина, Јелена и Гордана- креативне волонтерке које су активне на радионицама) изложио украсне, уметничке и употребне предмети који су настали на радионицама Сервиса.

Базар су посетили и представници Градске општине Звездара: Виолета Филип, заменица председника општине и чланови општинског Већа Душан Игњатовић и Роберт Милићевић који су обишли штандове и куповином на већини од њих подржали ову хуману акцију.

На Базару су оставили прилоге и пазарили суграђани са Звездаре и неколико београдских општина бирајући предмете којима ће у данима предстојећег Васкрса украсити свој животни простор или их даривати као леп празнични поклон. У разговору са звездарским волонтерима сазнали  су које све активности Сервис реализује током целе године и сложили се да је Базар само повод да у свакодневном животу  много чешће будемо солидарни и хумани.

На крају акције, Базар су посетили представници звездарских породица који имају оболелог члана и преузели прикупљена средства које су излагачи наменили за њихово лечење,  Звездарке- самохрану мајку Монику и Наду, сениорку која је недавно остала без сина. У неформалном разговору у Волонтерском сервису Звездаре, након примљене помоћи и симболичних поклона поводом предстојећег празника, изразили су захвалност што их се неко сетио и искрено нагласили да је њима сваки износ драгоцен јер им помаже у борби са болешћу и немаштином.

Волонтерски сервис Звездаре се захваљује свим излагачима и посетиоцима Васкршњег хуманитарног базара најављујући да се активности поводом предстојећег Васкрса завршавају, такође, традиционалном акцијом прикупљања и украшавања празничних јаја на Велики четвртак 25.априла, у просторијама Сервиса (Булевар краља Александра 395) у термину од 10-14 сати, која су намењена нашим суграђанима који ће празнике дочекати у београдским прихватилиштима.