У Библиотеци „Мома Димић” је, у организацији Књижевног клуба „Мала птица”, одржано књижевно вече на коме је своју најновију књигу „Одрон светлости”  представљао књижевник Братислав Милановић.

Аутор је своје стихове читао окупљеним љубитељима лепе писане речи, а рецензију за његову књигу је прочитао књижевник Мирослав Костић-Коле.

Књижевник Братислав Милановић је добитник великог броја  веома вредних награда за своје стваралаштво, од којих су најзначајније: „Бранкова”, „Милан Ракић”, „Ђура Јакшић”, Златна значка КПЗ Србије, „Србољуб Митић”, „Просветина”, „Нолитова”, „Раде Драинац”, „Змајева”, „Заплањски Орфеј”, „Златни Орфеј”, „Жичка хрисовуља”, национално признање за висок допринос српској култури. Заступљен је у бројним антологијама српске поезије објављеним у земљи и свету.

Објавио је књиге песама: „Јелен у прозору”, „Клатно”, „Неман”, „Балкански певач”, „Врата у пољу”, „Силазак”, „Мале лампе у тамнини”, „Непотребан летопис”, „Писма из прастаре будућност” и, „Цврчак у децембру”, књигу прича „Тајне светлих и тамних светова” и роман „Поток”.

Сценска игра  „Србија на раскршћу”

”Cintaretul balcanic”-двојезично румунско-српско издање, ”Door`s  in a meadow”-двојезично српско-енглеско издање и ”Lettere da un futuro remoto”. 

Вече су својим присуством улепшали ученици Седме београдске гимназије.