Прво књижевно вече у новој пролећној сезони у организацији Књижевног клуба „Мала птица” одржано је у Библиотеци „Мома Димић”, када је свој књижевни портрет представљала књижевница Љиљана Пантелић Новаковић, трострука победница у категорији есеја на манифестацији „Момини дани”.

Од прве манифестације „Момини дани” 2014, све до последње, одржане октобра прошле године, ова ауторка учествује на конкурсима „Мале птице”. Од почетка су њени радови били запажени и објављивани у зборнику и као песме и као кратке приче, али је у категорији есеја увек била најбоља. Последње три године улаже огроман труд, али и вештину писања у есеје, па је све три године заредом освајала прву награду. Њени су есеји по квалитету били изванредна остварења, а њени прилози представљају драгоцени допринос у приближавању дела Моме Димића широј публици, будући да се есеј пише на задату тему, а сваке године је у ствари наслов једне Димићеве књиге.

Љиљана Пантелић Новаковић иначе је плодоносан писац који се највише остварио у прозним делима: есејима, приказима, кратким причама и путописима. Радови су јој објављивани у антологијама, зборницима и часописима, а добитница је и бројних награда на конкурсима.

Тема овогодишњег есеја ће бити „Мала птица”, тема Димићевог романа по коме је и Књижевни клуб добио име. Будући да се 1.марта расписује овогодишњи конкурс за есеј у категорији средњошколаца и одраслих, користимо прилику да позовемо све оне који имају жељу да се огледају у овој дисциплини да се припреме за креативно писање и донесу још једно уметничко остварење које се може презентовати на манифестацији „Момини дани” 2018. која ће се ове године одржати од 8-12. октобра.