Књижевни клуб „Мала птица” организовао је вече хаику поезије у великој сали Месне заједнице „Миријево”. Гост вечери је био Хаику клуб „Шики”, чији је члан својевремено био и Мома Димић, који је и сам писао хаику поезију и био веома близак хаиџинима.

Хаику клуб „Шики” једном годишње гостује Књижевном клубу „Мала птица”, па су се и овог пута чланови овог клуба радо одазвали позиву „Мале птице” и наградили присутне лепим хаику стиховима.

Чули су се и хаику стихови Моме Димића, објављени у периодици хаику клуба, а поједини чланови клуба „Шики”, посебно председник Клуба Миленко Ђировић Љутички и секретар Мила Вукмировић, су са члановима „Мале птице” поделили сећања на Мому Димића из периода њихове богате сарадње.

Посетиоци су имали прилику да чују о вештини писања хаикуа, необичне јапанске форме од углавном седамнаест слогова, специфичне конструкције, али и садржаја.

Књижевни клуб „Мала птица” има ванредна окупљања у Месној заједници „Миријево”, ван уобичајених термина, будући да је у библиотеци у којој се редовно одржавају књижевне вечери тренутно у току попис

За наредно књижевно вече предвиђено је гостовање савремене српске песникиње Јованке Јелић, која ће представити своју најновију књигу „Сагласја”.