Књижевник Мићо Цвијетић представио је своје песничке књиге на књижевној вечери у библиотеци „Мома Димић“ 18.маја, у организацији Књижевног клуба „Мала птица“.

Аутор је десетак књига, а тема књижевне вечери биле су две: „Чворови и узлови“ и „Свет и кућа“од којих је потоња награђена, а изашла у издању „Српске књижевне задруге“. Осим песничких збирки, написао је неколико путописних књига као и књига књижевнокритичких и есејистичких радова. Заступљен је у више домаћих и страних прегледа и антологија српске поезије.

Песме и други књижевни радови превођени су на више језика, а сам је преводио литерарне прилоге са лужичкосрпског и немачког језика. За допринос српској књижевности, култури и духовности је вишеструко награђиван, а добитник је и међународних песничких награда.

Мићо Цвијетић је студирао Историју југословенских књижевности и српско-хрватски језик на Филозофском факултету у Сарајеву, на коме је касније и магистрирао. Докторирао је на Филолошком факултету у Београду. Највећи део радног века провео је на Радио Сарајеву као новинар и уредник редакције за културу, а потом као сарадник Радио Београда. Уређивао је и недељни књижевни додатак „Свет књиге“ у листу „Борба“.

Сада ради као главни и одговорни уредник Књижевних новина“. Члан  је Словенске академије књижевности и уметности, Матице српске, Удружења књижевника и Удружења новинара Србије.