Основна школа „Васа Чарапић” из Белог Потока била је гост у Библиотеци „Мома Димић”.у којој је Књижевни клуб „Мала птица” организовао вече поезије на коме су наступали талентовани ученици Школе који су извели занимљив културно-уметнички програм.

Већ три године Књижевни клуб „Мала птица” негује посебно пријатељство са овом школом, јер њени ученици редовно учествују на конкурсима „Мале птице”, као и на манифестацији „Момини дани” и добитници су награда, похвала и других признања за квалитет послатих радова.

На овој вечери поезије ученици су се представили са својим најновијим причама и песмама, а њихова  наставница српског језика, Снежана Стојановић, која је организовала цео програм, је још једном показала публици колико таленованих ученика Школа има.

Наставница музичког, Драгана Поповић је вече поезије улепшала са неколико музичких нумера. Присутни су имали прилику да чују две Бахове композиције које су извела два ученика на клавиру,  две соло песме и један вокално-инструментални трио.

Књижевни клуб је почаствован и посетом директора школе Драгише Драшковића.

Ученици Основне школе „Васа Чарапић” ће и ове године бити у конкуренцији за награде и признања, јер ће своје радове представити на песничком фестивалу „Миријевски Орфеј”  који ће бити одржан од 9-11.октобра у оквиру манифестације „Момини дани” 2018. која почиње 8.10. у Миријеву.