Заменик градоначелника Горан Весић и заменица председника Скупштине града Београда Андреа Радуловић присуствовали су отварању Трга бајки испред општине Звездара, која се одржва у оквиру манифестације Београдска зима.

Весић је истакао да Београдска зима већ пету годину традиционално почиње отварањем Трга бајки испред Општине Звездара.

–Ове године смо припремили веома богат програм, како за децу тако и старије Београђане и госте престонице. Београдска зима ће трајати све до Сретења – Дана државности Републике Србије. Програм традиционално почиње, 1. децембра на Тргу бајки за најмлађе Београђане, где ће сваког дана, до 31. децембра деца моћи да уживају у најлепшим бајкама, у периоду од 12 до 19 сати – навео је Весић.

Он је најавио да ће се наредних дана у оквиру Београдске зиме отварати и други програми. Припремљени су, како је рекао, програми на више од 20 локација у граду, укључујући и приградске општине.

–Програми су намењени пре свега деци, од клизалишта на Тргу републике које се отвара 20. децембра, до Трга и Улице отвореног срца и Божићног сеоцета, док је за дочек Нове године припремљен богат садражај за све Београђане и госте престонице – најавио је заменик градоначелника.

Директор Театра „Вук” Светислав Буле Гонцић је додао да је цео децембар на Тргу бајки посвећен деци и нашим најлепшим бајкама које je скупљао Вук Караџић. Он је рекао да је поводом 200-те годишњице од издања првог Вуковог Речника прирепмљена представа о заборављеним словима и речима.

Заменица председника општине Звездара Виолета Филип је истакла да је та општина поносна што је већ пету годину домаћин овог дивног скупа и позвала малишане и њихове родитеље да посете Трг бајки.

Она је истакла да посебну захвалност дугујемо Граду Београду који је омогућио да чари Београске зиме дотакну срца малишана и на Звездари, као и Театру „Вук” који сваке године улаже велики труд да најмлађи Звездарци током читаве године памте децембарску магију.

Виолета Филип је захвалила и свим учесницима и пријатељима манифестације који препознају значај приближавања културе, традиције и породичних вредности нашим малишанима и позвала посетиоце да уживају у дружењу на Тргу бајки.

У име Градске општине Звездара догађају су присуствовали и чланови општинског Већа Душан Игњатовић и Роберт Милићевић, као и помоћник председника ГО Звездара Милош Булатовић.

Програм манифестације можете видети на:

http://ukvuk.org.rs/trg_bajki2019/