Заменик градоначелника Горан Весић и помоћници градоначелника Aндреја Младеновић и Александар Марковић обишли су данас реконструисан Северни булевар на општини Звездара.

Догађају су присуствовали секретар за саобраћај Душан Рафаиловић, председник општине Звездара Милош Игњатовић, председник Скупштине општине Звездара Александар Ерор, чланови Већа ГО Звездара Владан Јеремић, Милош Стојилковић, Александар Ђуричић и Никола Војиновић, као и Славко Бабић, секретар Скупштине ГО Звездара.

Весић је том приликом истакао да се неколико дана пред почетак нове школске године завршавају радови у читавом низу београдских улица.

– Само на територији општине Звездара у овом тренутку радимо око три километра важних улица. У Северном булевару урађено је 1.150 метара асфалта, тротаоари, такси нише, док је код Богословије урађено 100 нових паркинг-места, која раније нису постојала, чиме смо побољшали квалитет живота грађанима који живе у овом делу града. Раде се и два километра Улице Матице српске, а радове на обе локације финансира ЈП „Путеви Србије”, док су извођачи градска предузећа – рекао је Весић.

Он је нагласио да је ово најбољи пример како држава, град и општина заједничким снагама решавају проблеме грађана.

– Путна мрежа Београда није у добром стању јер у њу деценијама ништа није улагано. Потрудили смо се да током лета реконструишемо улице које су биле проблематичне, као и да завршимо радове до почетка школске године када почиње зимски ред вожње и генерално су гужве на улицама много веће. Захвалан сам свима који су учествовали у реализацији овог посла и наставићемо са уређењем градских саобраћајница – рекао је заменик градоначелника.

Према његовим речима, начин на који се бирају улице које ће бити реконструисане врло је једноставан.

– Грађани се обраћају Општини, која контактира Град. Ми након тога крећемо, некада сами, а некада заједно са Републиком у реализацију посла. Свака нова улица коју урадимо и све друго што радимо има за циљ побољшање квалитета живота наших суграђана. Према неким плановима, у наредних десет година требало би да буду реконструисане све улице првог приоритета. То су улице којима саобраћа градски превоз, а за санацију је потребно око 500 милиона евра, односно око 50 милиона годишње. Трудићемо се да обезбедимо потребна средства како бисмо остварили зацртани план – закључио је Весић.

Председник Градске општине Звездара Милош Игњатовић изразио је захвалност Граду Београду који је у сарадњи са предузећима чији је оснивач Влада Републике Србије, услишио молбе грађана ове општине.

– Ово је прави пример одличне сарадње града и општине, што ће без сумње бити случај и у будућности – рекао је Игњатовић, истакавши да Општина има сјајну комуникацију са грађанима.