Заменик градоначелника Горан Весић обишао је данас вртић „Облачак” у Великом Мокром Лугу, који је након седам година од отварања прикључен на градску водоводну мрежу.

Вртић су обишли и помоћник граодначелника Александар Марковић, секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак, директор ЈКП „Београдски водовод и канализација” Драган Ђорђевић, председник Градске општине Звездара Милош Игњатовић., председник Скупштине ГО Звездара Александар Ерор, чланови Већа ГО Звездара Владан Јеремић, Мирослав Мариновић, Милош Стојилковић и Александар Ђуричић и секретар Скупштине ГО Звездара Славко Бабић .

Весић је нагласио да је решен дугогодишњи проблем водоснабдевања вртића на иницијативу Oпштине Звездара и великим залагањем Александра Марковића.

– Вртић, у коме борави скоро 300 деце, није био прикључен ни на водоводну ни на канализациону мрежу. Претходна власт је само подизала објекте, а ти објекти нису били у потпуности опремљени ни спремни за употребу – рекао је Весић.

Према његовима речима, проблем са водом  решен је 31. децембра прошле године, а вртић има и своју канализацију и септички прикључак, који би у скорије време требало да буде прикључен и на градску канализациону мрежу.

– Сарадњом Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда и „Београдског водовода и канализације” биће изграђена канализациона мрежа у Улици Веселина Чајкановића, у којој се вртић налази – рекао је он.

Весић је појаснио како се вртић до сада водоснабдевао и колико је то утицало на рад како деце тако и запослених васпитача.

– На неколико дана из „Водовода” је стизала цистерна са водом, која је смештана у резервоар, а васпитачице су на лицу места воду хлорисале и затим је коростили. Зато је важно да нагласимо да је овај проблем решен и да за тим више нема потребе – истакао је Весић.

Он је нагласио да ће у току године на територији града бити отворено 12 вртића.

– У току ове године, Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда урадиће девет монтажних вртића, а вртиће би требало да добију и Жарково, Алтина и насеље Степа Степановић, тако да ће Београд ове године имати 12 нових вртића, што се није десило, мислим, десетинама година уназад – рекао је он и додао да се ради на томе да се побољшају услови у постојећим вртићима и да се издвоје додатна средства, поред редовних, која им припадају по закону.

Председник Градске општине Звездара Милош Игњатовић је захвалио Граду Београду, који је препознао напоре да се овај проблем реши и најавио нове пројекте са повећаним буџетом општине.

Директорка ПУ„Звездара” Снежана Перовић рекла је да је решење овог проблема осигурало безбедност деце у вртићу „Облачак”, који је један од 27 објеката у овој предшколској установи.