Секретаријат за енергетику обавештава грађане да је Влада Републике Србије донела Уредбу о енергетски угроженом купцу која ће трајати до краја 2023. године.

 

Енергетски угрожени купац је купац из категорије домаћинство (самачко или вишечланско) који Уредбом може стећи статус угроженог купца (корисници права на новчану социјалну помоћ и/или дечји додатак, корисници увећаног додатка за туђу негу и помоћ) и тиме право на субвенцију у плаћању месечних рачуна за електричну енергију, природни гас или топлотну енергију.

 

На сајту zajednozaenergiju.rs грађани могу да провере да ли имају право на умањење рачуна за енергију и да добију информације о начину пријаве. Решење којим се стиче право на умањење доноси Секретаријат за послове социјалне заштите (Улица 27. марта од 43-45).

 

Секретаријат за енергетику напомиње да је још мало времена остало до почетка грејне сезоне и позива грађане да се на време информишу о спровођењу Уредбе, тако да се заједничким деловањем заштите домаћинства са минималним приходима.