На иницијативу својих волонтера и сениора, Волонтерски сервис Звездаре је организовао у понедељак 10.децембра једнодневну хуманитарну акцију прикупљања књига и друштвених игара за наше најстарије суграђане који су збринути у Дому за старија лица на Карабурми у Диљској који функционише у оквиру Геронтолошког центра Београд. Прикупљене књиге и друштвене игре, као новогодишњи поклон  библиотеци и станарима Дома, испоручене су 11.децембра, када су се волонтери дружили и разговарали са станарима Дома.

У складу са традицијом, предпразнични дани су време добре воље и даривања, па су волонтери и сениори Волонтерског сервиса, 11.децембра, посетили Дом у Диљској. Једночасовним дружењем, кроз причу, песму, здравицу Светом Николи, пролетело је сат времена колико су имали на располагању током предаје новогодишњег поклона штићеницима Стационара при Гронтолошком центру Београда у Диљској улици на Карабурми. Поклон Сервиса није могао да дође у боље руке јер овде боравe наши старији суграђани  којима је потребна помоћ јер имају проблеме при кретању.

Екипа Волонтерског сервиса Звездара у саставу: волонтери Гордана Јанићијевић Потпара, Гордана Павловић и корисник едукативних радионица на Звездари Живорад Андрић, који пише зравице и молитве, уз помоћ чланова Тима за волонетрску подршку грађанима Градске општине Звездара Радмиле,  Милоша и Димитрија, поздравио је наше сениоре у Стационару представљајући Волонтерски сервис Звездаре уз креативну радионицу „Књига као лек“ која промовише лековитост и вредност литературе.  У складу са тим, домаћине су волонтери поздравили песмом Моша Одаловића „Радуј се“, а Живорад Андрић изговорио је своју  здравицу Светом Николи, док је Гордана Павловић, говорећи о својим искуствима у раду са старима – ширила свој заразни оптимизам. Међу корисницима услуга стационара је Љиљана Живановић која пише прелепе песме због чега запослени у Стационару  покушавају да пронађу спонзора који би финансирао штампу њене збирке поезије. Кроз разговор са сваким присутним сениором, сазнали смо шта воле да читају, чему се радују…

Време је пролетело а гости су, као и увек, добили   позив да дођемо кад год можемо.  Захвалили су нам се на поклону, а новинарка и звездарска волонтерка Гордана Јанићијевић Потпара   обећала је да ће радо доћи и на пролеће и том приликом проверити да ли се књиге читају или скупљају прашину у библиотеци.

За крај, при одласку, чуло се много новогодишњих жеља и домаћина и гостију. Пре свега добро здравље, ведро расположење и, наравно, скоро поновно виђење.

Волонтерски сервис Звездаре се захваљује свим суграђанима са Звездаре  и других београдских општина као и запосленима у Културној рубрици листа „Политика” који су се одазвали позиву и узели учешће у овој лепој акцији.