Волонтери ГО Звездара свакодневно излазе у сусрет суграђанима старијим од 65 година, као и свим људима којима је помоћ неопходна, набављајући лекове и основне животне намирнице уместо њих. Намирнице и лекови испоручени су на преко 1.700 адреса, док је пакете помоћи до сада добило око 10.000 пензионера са општине Звездара, са примањима испод 30.000 динара.

„Захваљујемо се сениорима на стрпљењу и подршци коју свакодневно дају нашим вредним волонтерима. У овим данима је једино важно да останемо код куће, а ГО Звездара са својим волонтерским сервисом побринуће се за све потребе наших старијих суграђана како би се наставило нормално функционисање у условима ванредног стања“ – изјавио је Владан Јеремић, члан Већа ГО Звездара и координатор цивилне заштите. Он је подсетио да су и Град Београд и ГО Звездара обезбедили одређену количину дезинфекционих средстава за сваки улаз, која се деле управницима стамбених зграда.

Грађани заинтересовани да постану волонтери и тако покажу хуманост и бригу о нашим најстаријим суграђанима могу се од понедељка до петка у периоду од 8.00 до 13.00 сати пријавити на бројеве телефона 011/3405-954 и 011/3405-722 и/или путем мејла dimitrije.petrov@zvezdara.org.rs.