Градска општина Звездаре је, са штандом Волонтерског сервиса Звездаре, и ове године присутна на дводневном 17. Пролећном фестивалу здравља који се одржава у Дому војске Србије 12. и 13.априла са међународним учешћем излагача, сарадника и промотера.

Волонтерски сервис се, уз помоћ својих волонтерки/а, представио посетиоцима Фестивала изложбом радова насталим на креативним радионицама као и бесплатним програмима који се реализују у просторијама Волонтерског сервиса током целе године. Највише интересовања код посетилаца изазвали су „Школа компјутера за сениоре“, „Школа енглеског за сениоре“ и „Креативне радионице“.

Првог фестивалског дана на штанду Сервиса подељено је преко 30 бесплатних ваучера за радионице: „Школа компјутера за сениоре“. „Креативне радионице“ и интерактивну едукацију „Табу теме у животима сениора“. Све ове радионице ће бити реализоване у просторијама Сервиса у Булевару краља Александра 395 током априла и маја месеца. Сервис је обезбедио и традиционалне поклоне и информативни материјал о постојећем програму подршке Волонтерског сервиса Звездаре.

Београђани су се посебно интересовали и како се постаје звездарски волонтер и како се волонтира на Звездари о чему су добили информације „из прве руке“- од волонтера/ки који су дежурали на штанду.

Овогодишњи слоган Фестивала, је „За здраво потомство“. Организатор је за посетииоце обезбедио бесплатне здравствене прегледе, промо материјале о постојећим здравственим и програмима подршке и активације. Током два дана обезбеђен је богат програм трибина и предавања са актуелним темама из области медицине.

Покровитељи Фестивала су Министарство здравља, Секретаријат за здравство, Агенција за лекове и медицинска средства Србије, Лекарска комора Србија, Дом здравља „Стари град“ и др.

Радно време оба дана Фестивала је од 10 до 20 часова. Улаз је бесплатан.