Рад Волонтерског сервиса Звездаре 27. и 28.марта 2019, представљен је на дводневном 19. Пролећном Роса фестивалу здравља у здању Дома  војске Србије  кроз рад инфо пулта на штанду Сервиса. Тиме је настављена традиција учешћа Градске општине Звездара на манифестацији која окупља више десетина представника јавног, приватног и цивилног сектора и која има за циљ промовисање превенције, здравих стилова живота и одговорности појединаца за своје физичко и ментално здравље.

У разговору са волонтеркама грађани су могли да се информишу о редовним активностима Сервиса током целе године у кућним условима, Саветовалишту за појединце и породице и реализацијом различитих креативних и едукативних активности. За посетиоце су припремљени и дељени бесплатни ваучери за радионице које реализују професионалци/волонтери, и то за: Интернет клуб за сениоре, психо-социјалну „Табу теме у животу сениора“, креативне васкршње радионице и Малу школу  сликања.

Разговор са звездарским волонтерима је за многе суграђане била добра прилика да се непосредно информишу како се постаје волонтер на Звездари, које су волонтерске обавезе и да ли ово ангажовање изискује много времена, знања и труда.

Учешће на Пролећном фестивалу здравља била је прилика и да се многи суграђани, међу којима су сениори најбројнији, пријаве за неки од едукативних програма и на тај начин на најбољи начин унесу позитивне промене у своје пензионерске дане.

Заинтересовани посетиоци на штанду Волонтерског сервиса су, поред информативног материјала, добили су на поклон и симболичне магнете Сервиса који су настали на креативнимм радионицама.

И ове године Фестивал су подржали Министарство здравља, Секретаријат за здравство, и низ државних, здравствених и медијских покровитеља.