У Зуботехничкој школи на Звездари, у четвртак 2.6.2016, за време 3. и 4. часа у одељењима 1/5, 1/6, 3/4 и 3/5 одржано је интерактивно предавање на тему „Волонтирање као добра пракса социјалног укључивања, личног и друштвеног развоја“.

Посебно је било речи о волонтерском раду младих и могућностима на који начин младе генерације могу кроз волонтирање да унапреде квалитет свог свакодневног живота. Млади зуботехничари су показали гостима из Волонтерског сервиса Звездаре, Радмили Урошевић и Милошу Петровићу, не само да знају како се волонтира и колико је волонтирање важно за хуманизацију свих нас, већ су изнели пример недавно реализоване хуманитарне акције „Протеза на дар“ којом су једној старијој Звездарки са својим наставницима направили и поклонили протезу.

Предавач Радмила Урошевић, помоћник шефа Одељења за друштвене делатности и координатор Волонтерског сервиса Звездара нагласила је да је волонтирање за младе људе важно због дружења, личног развоја и бриге за животно окружење или суграђане који су старији, немоћни и живе сами.

Предавање је одржано са циљем развијања идеје волонтирања, промоције хуманости и солидарности као вредности од општег интереса и –посебно, успостављања менторске подршке професорима и ученицима Зуботехничке школе у оснивању Волонтерског клуба младих.

Гостовање представника Волонтерског сервиса Звездаре у Зуботехничкој школи завршено је договором да, уз менторску помоћ чланова Тима за волонтерску подршку грађанима Звездаре запослених у општини, оснују свој Волонтерски клуб који ће дугорочно организовати волонтерске активности у овој школи али и на територији Звездаре.