Штанд Волонтердског сервиса Звездаре изазвао је пажњу и интересовање и на овогодишњем „Пролећном МГ Мивела фестивалу здравља“ који се одржава 17. и 18. марта у Дому омладине, где је на три нивоа, представљено око сто излагача- домова здравља, установа социјалне заштите, приватног и цивилног сектора.

Поред разговора са волонтерима, посетиоцима Фестивала био је доступан инфо материјал Волонтерског сервиса о садржају свих програма помоћи најугроженијим суграђанима али и свима онима којима је потребна помоћ и подршка у свакодневном функционисању. Многи суграђани свих генерација су се интересовали како могу да постану звездарски волонтери и на тај начин волонтирањем обогате себе и своје слободно време. Била је то прилика и за излагање и поклањање радова који су настали на креативним радионицама- украшене теглице , магнети, бук маркери, предмети украшени декупаж техником, папирнати цветови и много тога још.

Највећу пажњу на звездарском штанду заслужили су волонтерски поклони суграђанима- ваучери за „Школу компјутера“, креативне и радионице психосоцијалне подрдшке старијим суграђанима. За непуна два сата подељено је 60 планираних ваучера за бесплатне програме подршке. Поред Звездараца, ваучерима смо обрадовали житеље и других београдских општина- Палилуле, Врачара, Земуна, Раковице, Савског венца, Новог Београда, Чукарице и Старог града.

Промовишући здраве стилове живота, значај садржајног слободног времена за целокупно здравље свих нас, на инфо пулту Волонтерског сервиса, Београђанима су биле доступне све информације о бесплатним програмима које реализује Сервис током целе године.

У оквиру пратећих трибинског програма „Старење од проблема до изазова“, Радмила Урошевић, коорднаторка Волонтерског сервиса, говорила је на тему „Волонтирање и здравље“ наводећи искуство у раду Волонтерског сервиса Звездаре.

Поред едукација, предавања и промоција стручњака на више од сто тема, посетиоцима су били доступни бесплатни прегледи, презентације препарата за превенцију и лечење здравствених проблема.

Покровитељи „Пролећног МГ Мивела фестивал здравља“су Министартсво здравља, Републички фонд за здравствено осигурање, Град Београд уз велики број партнера и спонзора.