Градска општина Звездаре је, са штандом Волонтерског сервиса Звездаре, и ове године присутна на 20. Јесењем фестивалу здравља који се одржава у Дому војске Србије (ул. Браће Југовића 19) 30. и 31. октобра под слоганом „Златни јубилеј здравља“.

Волонтерски сервис ће се и ове јесени, уз помоћ својих волонтерки/а, представити посетиоцима Фестивала бесплатним програмима који се реализују у просторијама Волонтерског сервиса током целе године, и то: „Школа сликања за сениоре“, „Школа енглеског за сениоре“, „Књига као  лек“ и „Креативне радионице“. За оба фестивалска дана  на штанду Сервиса припремљено је више од 40 бесплатних ваучера за похађање бесплатних радионица. За посетиоце су припремљени инфо материјали и пригодни поклони који су настали на креативним радионицама- симболична срца и магнети.

Београђани који буду заинтересовани како се постаје звездарски волонтер и како се   волонтира на Звездари добиће информације „из прве руке“- од волонтера/ки који ће дежурати на штанду.

Организатор је за посетииоце обезбедио бесплатне здравствене прегледе, промо материјале о постојећим здравственим и програмима подршке и активације. Током два дана обезбеђен је богат програм трибина и предавања са актуелним темама из области медицине, здравих животних навика и квалитетне превенције.

Покровитељи Фестивала су Министарство здравља, Секретаријат за здравство, Агенција за лекове и медицинска средства Србије, Лекарска комора Србија, Дом здравља „Стари град“ и многе друге институције и медији.

Радно време оба дана Фестивала је од 10 до 20 часова. Улаз је бесплатан.