Канцеларија за равноправност полова Градске општине Врачар у среду и четвртак 20. и 21. априла организује изложбу женског стваралаштва и предузетништва на којој су својим радовима заступљене и креативне волонтерке Волонтерског сервиса Звездаре.

На отварању ове изложбе под називом „Жене умеју, жене знају, жене могу“ у среду 20. Априла, у Галерији општине Врачар Снежана Милчић, организаторка и координаторка Канцеларије за равноправност полова ГО Врачар, нагласила је да је циљ изложбе промовисање креативности и предузетништва жена али и успостављање непостојеће мреже сарадње и помоћи како би њихове активности биле успешније и видљивије. Мотив врачарске Канцеларије за равноправност полова је да овом изложбом подржи жене у различитим областима живота и рада и покаже изузетну снагу и спремност жена у превазилажењу животних тешкоћа.

У оквиру дводневне изложбе реализоваће се панел дискусија о мотивима жена да предузму кораке који подразумевају промену занимања како би себи осмислиле посао и финансијски допринос у породици.

На изложби са својим радовима учествује 30 излагачица,међу којима су и звездарске волонтерке и радионичарке Данка Јесенска и Ранка Јеличић које су изложиле уникатне свеће од парафина и предмете украшене декупаж техником.

Изложба ће бити отворена до 21.априла у 20 сати. Улаз је слободан.