У Основној школи „Вељко Дугошевић“, за све ученице/ке четвртог разреда, у петак 26.октобра је одржана интерактивна радионица на тему волонтирања у школи и локалној заједници.

Са младима су разговарали представници Тима за волонтерску подршку грађанима Звездаре Радмила Урошевић и Милош Петровић и звездарске волонтерке средњошколке- Сара, која брине о особама са инвалидитетом у кућним условима, и Милица која сениоре учи у Школи енглеског за сениоре.

Младе је посебно занимало како се постаје волонтер и како све може да се волонтира у Волонетрском сервису Звездаре, али су гостима пренели и своје искуство у реализацији хуманитасних базара по којима је годинама школа „Вељко Дугошевић“ позната не само на Звездари. На часу, који је протекао и као дружење, посебно је било речи о волонтерском раду младих и могућностима на који начин младе генерације могу кроз волонтирање да унапреде квалитет свог свакодневног живота.

Представници Сервиса су нагласили да је волонтирање за младе људе важно због дружења, личног развоја и бриге за животно окружење или суграђане који су старији, немоћни и живе сами.

Предавање је одржано са циљем развијање идеје волонтирања, промоције хуманости и солидарности као вредности од општег интереса.

На крају су ученици/це и њихови наставници позвани да узму учешће у „Конкурсу за избор најволонтерске акције на Звездари у 2018.години“ који је Општина расписала седму годину заредом.

Многи су рекли да желе да волонтирају и да знају да је оно важно и вредно а сви су знали шта је волонтирање и најважнија правила које сви волонетри морају да поштују. Млади из „Вељка“ су рекли да имају много идеја шта би могло да буде предмет њихових акција и најавили да ће сигурно узети учешће на овом Конкурсу.