Откривањем спомен-плоче Патријарху Павлу и свечаном академијом у понедељак, 28. октобра обележен је Дан школе у Шестој београдској гимназији.

Председик Градске Општине Звездара Милош Игњатовић и члан већа ГО Звездара Душан Игњатовић у присуству великог броја јавних личности, бивших ђака и ученика са директором школе открили су спомен-плочу патријарху Павлу, који је био ђак ове гимназије од 1938. до 1942. године.

Догађају су присуствовали и члан Већа ГО Звездара Роберт Милићевић, секретар и заменик секретара Скупштине ГО Звездара Славко Бабић и Љиљана Филиповић и заменик начелника Управе ГО Звездара Горан Јевтић.

Свечану академију поводом Дана школе отворио је директор школе Раде Зејак који је рекао да се школа истиче бројним успесима захваљујући пре свега вредним и талентованим ученицима али и залагању наставника и савременим наставним методама.

Шеста београдска гимназија основана је давне 1933. године указом краља Александра Првог. Ђаци су је једноставно називали Шеста. У гимназији су предавали и универзитетски професори попут Вида Латковића и Војислава Ђурића.

Чувена Шеста најпре налазила се у улици Војводе Драгомира, да би 14. маја 1939. године били постављени темељи за нову зграду у улици Милана Ракића, у којој се и данас налази. „Светлост, љубав и живот“ су речи које је истакао некадашњи директор Станислав Вулић полажући повељу у темеље нове зграде.

Чини се да су ове речи одувек водиле наставнике и ученике познате гимназије. У историји је остало забележено да су ученици 1964. године освојили чак 207 награда на различитим конкурсима и велики број спортских медаља! Године 2003. постала је чланица УНЕСКО школа, што јој је омогућило сарадњу са школама из целе Европе.

Некадашњи ученици је се радо сећају, а Ружица Сокић, Иван Бекјарев и Снежана Савић само су неке од истакнутих личности које су похађале Шесту београдску гимназију.