Поводом освојеног првог места на Међународном фестивалу фолкора у Турској, омладинског ансамбла Културно – уметничког друштва „Свети Сава“, директорка Драгана Мирковић посетила је ГО Звездара где је разговарала са председником Општине Владаном Јеремићем. Јеремић је истакао да ће ГО Звездара наставити да подржава рад КУД-а „Свети Сава“ и пожелео им пуно среће у наредним такмичењима.

 

Овом приликом председнику Општине Звездара уручена је специјална захвалница. „Ви сте заслужни за ову победу јер Општина Звездара континуирано прати и помаже рад Друштва, на чему смо изузетно захвални“, истакла је Драгана Мирковић.

 

На пријему су присуствовали и Драгана Ђурић, заменица председника ГО Звездара и Слободан Мирковић, уметнички директор КУД-а “Свети Сава”. На састанку се говорило и о одржавању манифестације ЕКО Етно Фест 2022, у недељу 5.јуна, на Светски Дан заштите животне средине. Манифестација се одржава уз подршку ГО Звездара и Секретаријата за заштиту животне средине Града Београда, а у организацији Удружења КУД „Свети Сава“.

 

ЕКО Етно ФЕСТ је културно еколошки фестивал који обухвата одржавање еколошких радионица, еко спортских такмичења, као и акцију прикупљања еколошког рециклажног отпада, селекцију и одношење у рециклажне центре, уз културно забавни програм, такмичења и анимацију публике.  Фестивал се одржава у Миријеву, парк „Стазице“ (иза малог Максија), 5.јуна 2022. у 11 сати.

 

Такође је најављено одржавање још једне манифестације. KУД „Свети Сава“ ће од 1. до 7. јула бити домаћин Међународног фестивала фолклора „Belgrade Award“  који је проглашен за првих пет најбољих ФИДАФ фестивала на свету. Фестивал ће бити организован уз подршку ГО Звездара, Града Београда – Секретаријата за културу и привреду, Министарства културе и информисања, Министарства трговине, туризма и телекомуникација РС.