На Међународни дан хуманости  19. августа, Градска општина Звездара још једном користи прилику да се захвали свим волонтерима – добровољцима који су у току ванредног стања, као и целе године били на располагању за помоћ и подршку најугроженијим становницима наше општине.

Ове године, упркос изазовима и ризицима које пред волонтере ставља пандемија вируса COVID 19, хумани појединци посвећују своје време, енергију и добру вољу да помогну онима којима је то неопходно, показујући својим делима да су и они хероји наше данашњице.

Хуманост је ресурс који наше друштво поседује, а више него очигледно она се испољи у оним ситуацијама када су животи наших ближњих угрожени и када је потребно брзо и ургентно прискочити у помоћ. Житељи општине Звездара своју хуманост исказују свакодневно помажући онима којима је потребно, а Волонтерски сервис кроз скоро 10 година свога рада сведочи о постојању хуманих појединаца и појединки, који своје животе посвећују несебично помажући другима.

Овим поводом сви који желе да буду волонтери Волонтерског сервиса Звездаре могу да се јаве на телефон 2864-426, од 10 до 12 сати сваког радног дана, и добију информације о томе како се постаје волонтер и у које програме могу да се укључе целе године. Такође, на инфо-пулту ГО Звездаре заинтересовани могу да преузму информативни  флајер  о актуелним програмима волонтирања и активностима Волонтерског сервиса Звездаре.