Заменик градоначелника Горан Весић обишао је данас реконструисане спортске терене у насељу Миријево и том приликом истакао да је ово трећи терен који је урађен и да вреди око 24 милиона динара.

– Када видите ове спортске терене и када видите децу која се радују што су добила терене у насељу где живи скоро 50 хиљада људи, онда заиста посао којим се бавите добија смисао. На овај начин се побољшава квалитет живота грађана, а то и јесте наша политика – истакао је Весић.

Он је подсетио да је Миријево једно од највећих насеља које има Београд, те да је Град овде доста улагао и да ће тако и наставити.

– Ово је трећи спортски терен. Припремићемо реконструкцију и једног дела месне заједнице где ће бити направљен простор за културу, како би људи могли да виде позоришну или биоскопску представу у свом крају. Такође, до краја године крећемо и са изградњом вртића на Миријеву – истакао је Весић.

Заменик градоначелника је најавио да се проширује Улица Драгослава Срејовића од Богословије према Миријеву.

– Прва фаза радова је до Волгине улице, а онда после Волгине даље ка Миријеву. Овде ће бити прва линија метроа, чији је завршетак градње, према ранијим најавама, планиран за 2028. годину. Сваким кораком подижемо квалитет живота и показујемо колико нам је до тога стало. Задовољан сам када видим овакве ствари, јер када заједно раде Општина, Град, Република и људи који живе на Миријеву, онда се и подиже квалитет живота грађана. Када имате овакве терене поред зграде у којој живите, и станови имају већу вредност – рекао је Весић, додавши да је постигнут договор да се уреди и терен за боћање.

Он је најавио и да ће започети уређење Миријевског потока, који је, такође, један од проблема, а за шта је Град одвојио новац.

– Овде има много проблема. Планирамо да урадимо и још једну школу за коју треба да обезбедимо локацију. Миријевчани напокон могу да виде да се неко бави њиховим потребама и да покушава да реши њихове проблеме, а то значи да ће им данас бити боље него јуче, а сутра боље него данас – рекао је Весић.

Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић навео је да су овакви догађаји потврда добре синергије.

– Овај комплекс спортских терена на Стојчином брду је нешто што су грађани тражили од нас, а за шта смо наишли на разумевање Града Београда и Јавног комуналног предузећа „Зеленило – Београд”. Пратећи оно што Град ради, и ове године определили смо се да из буџета Општине, када је реч о Миријеву, издвојимо средства за четири спортска терена и још једно дечје игралиште. Све то радимо зато што бринемо о будућности наредних геренација које ће живети овде. Драго ми је јер постоји потреба за вртићима и за школама. Улагање у будућност је најбоља инвестиција и са поносом могу да кажем да општина Звездара има позтиван природан прираштај. Можда је и разлог што се људи одлучују да живе и стварају овде управо овај данашњи догађај, а уследиће и многи други – рекао је Јеремић.

Догађају су присуствовали директор ЈКП „Зеленило – Београд” Слободан Станојевић и директор „Штарк арене” Горан Грбовић, као и заменик председника ГО Звездара Драгана Ђурић и представници руководства Општине Звездара.