Градска општина Звездара је у уторак, 19.5, у циљу подршке, поклонила 5500 заштитних маски, институцијама са Звездаре које су, заједно са звездарским здравственим установама и Стручно-оперативним тимом Штаба за ванредне ситуације ГО Звездара, поднели велики терет за време ванредног стања.

Заштитне маске су поклоњене институцијама са Звездаре захваљујући донацији коју је ГО Звездара добила од кинеског града Ђинјуна, током пандемије изазване вирусом Корона.

Тим поводом наведене институције су посетили и заштитне маске уручили заменик председника ГО Звездара Виолета Филип, чланови Већа ГО Звездара Душан Игњатовић, Роберт Милићевић и Александар Ђуричић, као и заменик секретара Скупштине ГО Звездара Љиљана Филиповић.

Заштитне маске су уручене у звездарском одељењу Градског центра за социјални рад руководиоцу Одељења Немањи Антонијевић, у Полицијској станицу Звездара начелнику ПС Звездара Драгомиру Тописиревићу, а у Предшколској установи „Звездара” директорки Снежани Перовић.

Овим поводом заменик председника Градске општине Звездара Виолета Филип је истакла да је сарадња Градске општине Звездара са овим институцијама била на високом нивоу и у претходном периоду, али је постала још интензивнија током трајања ванредног стања у Републици Србији изазваног епидемијом Корона вируса, а заштитне маске треба да омогуће да се у наредном периоду успешно, као и до сада, сви заједно боримо са овом опасном болешћу.

Руководиоци институција са Звездаре су захвалили на поклону и рекли да је ово наставак примера добре праксе када је реч о сарадњи са ГО Звездара, и истакли да је ова сарадња сваким даном све боља.

Ово је била и прилика да се представници Општине детаљније упознају са активностима Центра за социјални рад Одељења „Звездара”, Полицијске станице Звездара и Предшколске установе „Звездара” током ванредног стања и након њега.