Тријумфом ВД Конкорд веста завршен је десетодневни хуманитарни турнир општине Звездара у малом фудбалу, чији је приход намењен за лечење двоје тешко оболеле деце са наше општине. У хуманитарној акцији Удружења „Звезде за Звездару“ сакупљено је скоро два милиона динара за лечење Маше и Филипа.

У финалу ВД Конкорд вест савладао је Максбет Само право са 4:1 (3:0), док је у борби за треће место КМФ Интелектуалац био бољи од  Коњарника – 9:3 (4:0).

За најбољег играча турнира проглашен је Денис Инајетовић (Максбет Само право), док је репрезентативни голман Србије Јаков Вулић, као члан победничке екипе, добио пехар најуспешнијег чувара мреже. Највише голова на турниру постигао је Денис Рамадани (Максбет Само право) (11). Рамадани је у борби за треће место седам пута погодио противнички гол. Најбољи млади играч био је Данило Нешић (ДГ Инвест), док је Владан Јеремић (ГО Звездара) био стрелац најатрактивнијег гола. Трофеј за фер-плеј припао је екипа ДГ Инвест.

Три провопласиране екипе добиле су и новчане награде, док је сваком награђеном појединцу припао леп трофеј, који ће их подсећати на хуманитарни рад.

Много важније од резултата и награда, међутим, је то што је Удружење грађана Звездаре – „Звезде за Звездару“ покренуло ову хуманитарна акција, коју је. свесрдно подржала и помогла Градска општина Звездара. Не сме се заборавити ни издашна помоћ грађана Звездаре, успешних фирми и појединаца, који су знатно утицали да се сакупе знатна средства за лечење Филипа и Маше.

Цела акција покренула је у друга вредна остварења. Тако су из буџета Општине Звездаре извојена финансијска средства за обнову свлачионица Основне школе „Ћирило и Методије” која је била домаћин турнира. Пре почетка такмичења  урађена је комплетна дренажа дела школског дворишта, постављена је нова асфалтна подлога на школском терену и обновљено осветљење. Осим тога, урађени су још неки важни послови који ће школској деци и грађанима Учитељског насеља од септембра омогућити да се на обновљеном терену рекреирају и баве спортом.

Како је већ синоћ најављено, организатори ове акције већ планирају нове акције, па ће школски терен добити нове кошеве и друге реквизите за наставну и ваннаставну активност.

У завршној вечери приређен је лепо осмишљен културно-уметнички и реситалски програм за Машу и Филипа. Њихови другови из школе и вртића одржали су мини реситал, док су деца из Филиповог вртића приказали мали колажни програм. Дечји Балетски студио „Леонеса”, пред препуним трибинама школског дворишта, приказао је атрактивне вежбе најмањих чланова плесног студија. У паузи две утакмице полазници Академије фудбала „Дриблинг” одиграли су ревијални меч.

Целовечерњи програм завршен је ватрометом уз најбоље жеље свих учесника хуманитарног турнира и бројних присутних грађана да Маша и Филип што пре оздраве и да се од нове школске године прикључе својим друговима.

Резултати финалних утакмица:

За прво место:

ВД Конкорд вест – Максбет Само право 4:1 (3:0)
Стрелци: Ракић, Станојевић, Лазић, Милосављевић (аутогол) – Инајетовић

За треће место:

КМФ Интелектуалац – Коњарник 9:3 (4:0)
Стрелци: Рамадани 7, Горановић, Боснић – Радојичић, Вићић