Девети „Летњи позоришни дани на Олимпу“, који су под покровитељством и у организацији Градске општине Звездара и Спортског центра „Олимп-Звездара“ реализовани од 12. до 18.9.2016. су завршени.

Велики број најмлађих посетилаца и њихових родитеља са Звездаре, али и из других делова града имао је прилику да погледа 7 дечјих представа у којима су сви уживали.

На репертоару је прво била представа „Царево ново одело“ Позоришта „Пан театар“, након које су одигране: „Капетан Џон Пиплфокс“ Театра „Талија“, „Шешир пун боја“ Позоришта лутака „Пинокио“, „Фестивал бајки“ Театра „Талија“, „Јежева кућица“ „Арс Лонге, “, „Пипи дугачка чарапа“ Дечијег позоришта „Чарапа“, „Три прасета“ Дечијег позоришта „Чарапа“.

Све представе су изведене у пуном амфитеатру Спортског центра „Олимп-Звездара“, улица Вјекослава Ковача 11, а за све посетиоце улаз је био бесплатан са улазницама које су заинтересовани могли да преузму на инфо-пулту.

Сваке вечери, пре почетка представа, глумци су деци и родитељима пожелети добродошлицу, а најмлађе посетиоце подсетили на нека правила позоришног бонтона. Најмлађи су тако могли да чују нпр. да чак и када су представе на отвореном треба искључити мобилни телефон, да док глумци играју није лепо причати или шушкати папирићима и сл.

Као организатор и покровитељ Градска општина Звездара на овај начин већ традиционално подстиче развој позоришне културе код најмлађих.

Дечји осмеси, весело расположење након представа и питања „када ће опет доћи у позориште” потврђују да ће и наредни, десети, „Летњи позоришни дани на Олимпу” привући пажњу и да ће гледалиште опет бити пуно као и свих претходних дана и година.