Трећа манифестација „Момини дани” која је, у организацији Књижевног клуба „Мала птица”, а у сарадњи са Библиотеком „Мома Димић” и Месном заједницом „Миријево”, реализована од 3. до 7.10, завршена је у петак када су се у простору Месне заједнице „Миријево” окупили песници хаику поезије.

Вече је почело, традиционално, наступом ученика Музичке школе „Владимир Ђорђевић“, који су одсвирали неколико познатих композиција, а након тога је реализована трибина .„Естетика у поезији”, коју су водили књижевници Богданка Костић, Мирослав Костић и Радомир Мићуновић.

У другом делу вечери подељене су награде најуспешнијим учесницима конкурса „Вечити несмирајник”, а након тога Баја Саитовић – Лукин, добитник друге награде за хаику циклус је свирајући на гитари отпевао познате шлагере који су посетиоцима додатно улепшали ово вече.

Претходног дана, у четвртак, 6.10, у Библиотеци ,,Мома Димић“ су се окупили писци из разних крајева Србије, па и шире, који су учествовали у програму вечери прозе.

Водитељи програма, Богданка и Мирослав Костић, у духу добрих домаћина представили су сваког госта пригодном најавом, а учесницима конкурса ,,Вечити несмирајник“ су подељене награде и похвале.

У име Библиотеке ,,Мома Димић“ присутнима се обратио књижевник Живко Николић.

Осим награђених прича, посетиоци су могли да чују и приче гостију вечери, као и песму у прози ,,Мој ручак“ Моме Димића.

Богданка Костић је потом читала есеј о Моми Димићу књижевника Радомира Мићуновића ,,Живео живот Момчило Димић“.

Програм су обогатили и изузетно улепшали ученици Основне музичке школе „Владимир Ђорђевић“ инструменталном музиком.