Обуке за самозапошљавање и започињање сопственог бизниса, које је организовала Градска оипштина Звездара за 33 заинтересована лица (32 интерно расељена лица и 1 повратник) завршене су у уторак 10. септембра 2019. године.

Председник Градске општине Звездара Милош Игњатовић поделио је полазницима обука сертификате о похађаној обуци и пратећа уверења, са којима заинтересовани полазници могу да траже подстицаје од Националне службе за запошљавање или Развојне агенције Србије за започињање сопственог бизниса. Обуке и свечана додела организовани су у Месној заједници „Липов лад“.

Присутне је поздравио и председник Удружења „Завичај“ Ненад Абрамовић.

Обуке су биле организоване у три модула и то:

  1. започињање сопственог бизниса, бизнис планирање (22-24. јул 2019.)
  2. маркетинг планирање, сагледавање тржишта, цена производа или услуге, дистрибуција (29-31. јул 2019.)
  3. извори финансирање за своју бизнис идеју (12-13. август и 10. септембар 2019.)

Учесници обука имаће додатну предност приликом конкурса за доделу алата за развијање сопственог бизниса, који ће бити расписан након обука до краја септембра. У питању је набавка 10 пакета алата у вредности до 2.000 евра без ПДВ-а за оне који отварају или већ имају отворену предузетничку радњу или фирму.

Ово је део активности на пројекту „Бољи услови за живот интерно расељених лица и повратника на Звездари“, који финансира Европска унија у укупном износу од око 283.000 евра, а који спроводиГрадска општина Звездара у партнерству са Удружењем „Завичај“.

Циљ пројекта је помоћ у унапређењу услова становања интерно расељених лица и повратника са Звездаре кроз доделу пакета грађевинског материјала,  али и економско оснаживање кроз подршку самозапошљавању, започињању или ширењу сопственог бизниса.