Завршне радове на реконструкцији објекта Градског центра за социјални рад на Звездари, обишли су Наташа Станисављевић, градска секретарка за социјалну заштиту, Владан Јеремић члан Већа ГО Звездара и Зорица Павловић, директорка Градског центра за социјални рад.

На овом објекту урађена је комплетна реконструкција крова, замењени кровни прозори, олуци и стрехе, а у току је кречење и уградња новог плафона са ЛЕД расветом у целом објекту. Више од 40 запослених и преко 10000 корисника имаће на располагању објекат урађен према свим савременим стандардима.

Наташа Станисављевић је изјавила да је зграда Центра за социјални рад на Звездари стара више од 50 година, а да је у таквом стању била због вишедеценијског неулагања у објекте социјалне заштите. Садашња градска власт је у последњих пет година изградила и рекоструисала више објеката социјалне заштите у Београду и у том правцу наставиће и у наредном периоду.

Владан Јеремић је рекао да је свестан значаја социјалне политике и широког спектра социјалних услуга коју спроводи Општина, заједно са градским центрима, због чега је неопходно унапређење услова рада запослених. Он је додао да запослени, чији је посао брига о људима из социјално угрожених категорија, заслужују да имају најбоље могуће услове, јер раде изузетно захтеван и одговоран посао. ‘„Градска општина Звездара ће заједно са градским и републичким институцијама, наставити да реализује мере унапређења квалитета услуга које пружају социјалне установе, уз обезбеђивање адекватних услова како за кориснике, тако и за саме запослене“ – изјавио ја на крају Владан Јеремић.

Просторије Центра за социјални рад Звездара пре реновирања нису одговарале просторним стандардима и условима рада, а обновом овог центра запослени, као и корисници услуга имаће квалитетан простор за рад и боравак.