Завршни ревијални концерт пројекта „Звездара у песми – од инспирације до реализације”, који реализује Удружење наставника музичке културе Србије, а чија реализација је суфинансирана средствима из буџета Градске општине Звездара, биће одржан у петак, 25.11. у 19 сати у сали Месне заједнице „Липов лад”, Булевар краља Александра 298. Улаз је слободан.

 

На концерту компонованих песама о Звездари наступиће ученици звездарских основних школа „Марија Бурсаћ”, „Павле Савић”, „Драгојло Дудић”, „Вељко Дугошевић”, „Деспот Стефан Лазеревић”, „Јелена Ћетковић”, „Иван Горан Ковачић” и средње Зуботехничке школе који ће певати шесме под следећим насловима: „У Звездарској шуми”, „Идем Булеваром”, „На Звездари”, „У мом крају”, „Трамвајским шинама”.

 

Током реализације пројекта Удружење наставника музичке културе Србије (УНМКС) и Општина Звездара упутили су позив звездарским основним и средњим школама да напишу стихове на задате теме о Звездари, а након тога су у Месној заједници „Липов лад” одржане радионице на којима су ученици наведених школа и представници УНМКС компоновали песме о Звездари које ће бити изведене на завршном концерту.

 

Кроз овај пројекат организатори су подстакли развој дечијег стваралаштва, афирмисали младе таленте, развили љубав према непосредном окружењу и обогатили културно уметнички живот општине, а то је и циљ пројекта.