Градска секретарка за образовање и дечју заштиту Љиљана Јовчић и председник општине Звездара Едип Шерифов обишли су локацију на углу Мис Ирбијеве, Крижанићеве и Петра Шкундрића на Звездари, где се гради Центар за подршку деци и породици.

Градња је почела прошлог месеца, а рок завршетка је деведесет дана. Овај јединствени центар омогућиће да се деца са сметњама у развоју укључе у редовне вртићке групе у новом објекту од четири стотине квадрата.

Љиљана Јовчић је том приликом објаснила: – Објекат је модуларног типа, то јест оног трена када се поставе темељи потребно је свега десетак дана да се елементи који су већ направљени монтирају. Вртић по пројекту није велик да не би стварао страх код деце са сметњама у развоју. Зато ће имати мањи број деце, отприлике седамдесетак, о којима ће бринути стручни кадар: едуковани васпитачи, али и дефектолози, психолози, педагози, социјални радници и физиотерапеути. У њему ће постојати вишенаменска сала с бројним дидактичким средствима, како би се на што бољи начин реализовали индивидуални планови и програми. Наше искуство показује да је веома корисно да деца буду у групама са својим вршњацима, код којих то изазива осећај толеранције и жељу да помогну. Двориште ће такође бити опремљено, па ће и једни и други моћи заједно да учествују у бројним активностима – завршила је Љиљана Јовчић.

У овом делу Звездаре живи око петнаест хиљада људи- рекао је председник општине Едип Шерифов, – парцела је била годинама запуштена. Општина ће финансирати паркинг од седамдесетак места уз овај објекат, као и игралиште за децу по завршетку изградње и социјалне установе. Тако ће Денкова башта засигурно добити нов и квалитетан простор на месту некадашње депоније, која је представљала ругло више од две деценије.