У уторак, 07.10.2014. године, од 12:30 часова, на платоу испред Градске општине Звездара, у оквиру Дечје недеље, ће млади Звездарци дочекати учеснике интернационалне Трке мира. Уз топлу добродошлицу, плес и игру, ученици звездарских основних школа ће се упознати са овогодишњим учесницима трке, изразити и поделити своју наду и снове да свет живи у већој хармонији и у миру.

Од свог оснивања 1987. године, трка PEACE RUN је посетила преко 150 земаља света и дотакла срца милиона људи на свим континентима. Манифестација се одржава са циљем да промовише и подстиче мир, пријатељство и разумевање међу људима, без обзира на њихову расну, верску, политичку или националну припадност. Преносећи бакљу из руке у руку, људи из целог света преносе поруке добре воље и труде се да изграде заједницу засновану на заједничким вредностима. Своје путовање, бакља мира је ове године започела у Лисабону, у Португалији, 21. фебруара, а упалио је Херман ван Ромпеј, председник Европског савета.

На свом путу прошла је кроз 47 европских земаља, а од 3. октобра је у Србији. Седамнаест иностраних и двадесетак српских учесника ће се у Београду први пут зауставити на платоу испред Општине Звездара, а Трка мира ће се свечано завршити 8. октобра, у центру Београда.

Културно уметничким програмом ће учеснике овогодишње трке поздравити ОМШ „Владимир Ђорђевић”, предшколци из вртића „Сунчица” и „Адријана”, Спортско плесни клуб „Креатива”, Плесник клуб „Спин”, Танго Натурал, КУД „Свети Сава” и плесна група ОШ „Иван Горан Ковачић”, а придружиће им се и ученици ОШ „Вељко Дугошевић”, ОШ „Јелена Ћетковић” и ОШ „Иван Горан Ковачић”.

На програму Дечје недеље у уторак, 7. октобра још и:

-11,00 – Библиотека-галерија “Бранко Миљковић”, Бул. краља Александра 298
ЕВО ДОБРЕ КЊИГЕ! – сусрети деце са књигама и писцима Издавачке куће „Креативни центар“-Добрица Ерић – „Прича дуга три ланца из ловачког ранца“ (за предшколце)
СВАКОГ ДАНА од 6. до 12. октобра, са почетком у 17 сати:

Дечје игралиште на СЦ „Олимп-Звездара“, Вјекослава Ковача 11
ЗАПЛЕШИМО ЗАЈЕДНО – циклус плесних радионица за децу и родитеље, баке, деке у сарадњи са Плесном школом „Салса Примера“
Током целе Дечје недеље:

Акција солидарности „ДЕЦА ДЕЦИ“ – у свим школама