У оквиру анимираног филма, завршена је реализација радионица за писање сценарија. На последњој радионици су све приче постављене и у главним цртама завршене.

Стеван Филиповић, наш познати редитељ, је са Милицом Пилетић и сваким полазником прошао кроз причу – синопсис и  грубо постављен сценарио, дискутовало се о свакој причи и о могућим интервенцијама. Сачињено је укупно 8 сценарија и сваки пројекат је добио назив. На додатним часовима, који се организују у простору Хипнополиса, у непосредној близини Шесте београдске гимназије, ће се радити на фином дотеривању сценарија, сваког четвртка од 19 часова. Последњем сусрету је присуствовао и Влада Весовић, задужен за радионице илустрације и стрипа, на којима ће поменута сценарија оживети.

Данас, у уторак 2. априла,  се од 12:30 сати у Шестој београдској гимназији одржава друга радионица илустрације и стрипа. На првој, која је одржана у четвртак, 28.марта, је Влада Весовић укратко упознао средњошколце са појмом илустрације, концепт арта, сториборда, стрипа…значају дефинисања ликова, укупног изгледа, покрета, мимике, гестова, костима, амбијента… А онда је показао на десетинама примера из личног искуства и искуства својих ученика, али и најбољих примера илустрације, стрипа и концепт арта у свету (Холивуд, Француска…), како се од идеје преко студије ликова, као и амбијената – долази до врхунских резултата. Велики број његових ученика данас ради за компаније које се баве стрипом или гејмингом широм света, многи од њих живе у Америци, Канади, Француској, неки у Ирској, а само у Србији је у успешним гејминг компанијама запослено на десетине концепт арт уметника, стрип цртача, сторибордиста… Љубав према овој, модерној грани уметности и забаве, лако може да прерасте и у врло профитабилан посао.

За крај, полазници су добили задатак да направе сториборд своје приче, цртачки максимално једноставно.

Радионице илустрације и стрипа ће се одржавати уторком и четвртком, од 12:30 до 16 сати, у Шестој београдској гимназији или простору Хипнополиса, улица Милана Ракића 23.

Област Кинематографија у оквиру Звездаријаде реализује продуцентска кућа „Хипнополис“, а покровитељ је Градска општина Звездара. Више информација о самом фестивалу се може наћи на www.zvezdarijada.rs и www.facebook.com/Zvezdarijada или у Одељењу за друштвене делатности, на број телефона 3405-917.