У Седмој београдској гимназији је одржана прва радионица Креативног писања, у оквиру „Звездаријаде – фестивала културе младих”. Радионици су присуствовали и активно у њој учествовали ученици Шесте и Седме београдске гимназије, укупно 25 полазника.

Тема прве радионице била је припрема за писање, грађа и технике којима треба овладати како би писање било успешно. Разговарало се о интересовањима полазника, о људима, догађајима, на који начин се прикупља и шта све чини грађу за писање. Кроз практичне вежбе и задатке полазници су имали прилику да провере своју умешност у писању, да развијају осећај за детаљ и вештину да избрусе мисао, реченицу,  опис… дају карактер ономе што сликају речима.

Радионице књижевног писања води Радица Смиљковић, професорка српског језика и књижевности, новинарка и сарадница Центра за таленте.

Друга радионица „Белешке једног новинара” ће бити реализована у Медицинској школи на Звездари у четвртак, 30. новембра 2017. од 15 сати, трећа радионица, под називом „Пронађи праве речи како би добио прави осмех”, у Геодетско техничкој школи – 11. децембра, а четврта – „Плес речи” 20. децембра, у Фармацеутско физиотерапеутској школи.

У оквиру књижевног стваралаштва расписан је наградни конкурс за најбоље кратке звездарске приче и песме. Млади, узраста од 15 до 25 година, могу своје радове да пошаљу на адресу riznicareci@gmail.com до 20. јануара 2018. године.

Организатор активности у оквиру књижевног стваралаштва је удружење Ризница речи, које су основали звездарски наставници књижевности, новинари и писци, а покровитељ Градска општина Звездара.