Млади Звездаре ће и ове школске године имати прилике да учествују у бројним активностима у различитим областима културе.

Започињемо активностима у области Књижевност. Прва радионица креативног писања којој је присуствовало 29 младих Шесте и Седме београдске гимназије, Фармацеутско – физиотерапеутске и Медицинске школе, одржана је 28. новембра у Шестој београдској гимназији, на којој се разговарало о језику, интересовањима, вредности писане речи, о начинима на које се преносе осећања, расположења, како се остварује комуникација књижевним текстом и како савладати и обликовати књижевну грађу. Током четворосатног дружења полазници су се упознавали размењујући мишљења о написаном тексту, износећи критике, предлоге и промишљања на задату тему.. Дружење, на задовољство свих учесника, се наставља данас, 2. новембра, у Седмој београдској гимназији, од 16 до 20 сати где ће се разговарати о писању колумне и вредности ове форме.

Реализоваће се два конкурса у области књижевног стваралаштва „Звездарска кратка прича” и „Поетски текст”. На конкурсу за кратку причу и песму учествују кандидати старости од 15 до 25 година. Пријављивање се врши самостално или преко координатора школа. Кратке приче треба доставити у дигиталној форми, најкасније до 15. децембра, на адресу riznicareci@gmail.com са назнаком за Звездаријаду. Текстове треба послати као посебан документ, писан ћирилицом или латиницом, на српском језику, фонт Times New Roman, величина 12, до 2000 карактера. Тема је слободна. Један аутор може да достави највише 3 приче; највише 10 радова по школи. Проглашење најбољих радова је 20. децембра у 18. сати у Библиотеци „Бранко Миљковић“.

Одлуку о додели прве, друге или треће награде доноси трочлани жири. Награде су вредносни чекови: за прво место 6000,00 динара, за друго, 5000,00 динара и за треће 4000,00. По правилима могу бити додељена два прва, два друга и два трећа места чиме ће фонд за награду бити подељен (прва награда 2х3000,00).

У овој области нас очекује и дружење са писцима до краја године, у Библиотеци „Бранко Миљковић“, о чему ће јавност бити благовремено обавештена.